Bedrijfsoverdracht

Hoe weet u dat uw bedrijf verkoopklaar is?

Wanneer het moment voor bedrijfsopvolging daar is, moet uw bedrijf verkoopklaar zijn. Een succesvolle bedrijfsopvolging betekend dat uw onderneming verkoopklaar is voor een zo’n laag mogelijke fiscale afrekening. Dit hangt onder andere samen met de juridische structuur van de onderneming.

Overdracht van bedrijf

Indien de verkoop van een bedrijf tijdig en adequaat wordt voorbereid, kan een forse belastingheffing worden vermeden. Tijdig wil hier zeggen: drie tot zes jaar van tevoren, dus op tijd plannen!

Overdracht van bedrijf: complex en emotioneel

Na jarenlang gebouwd te hebben aan uw bedrijf volgt eens de afronding of overdracht. Dit kan een zeer complex en emotioneel proces zijn. Eén op de zes ondernemers in het midden- en kleinbedrijf heeft het moeilijk met de bedrijfsoverdracht.

Toekomst van een bedrijf

Vaak vanwege emotionele achtergronden worden beslissingen rondom de toekomst en de voortgang van een bedrijf voor zich uitgeschoven. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Immers, een bedrijfsoverdracht stelt een ondernemer voor talloze vragen en het vinden van de antwoorden daarop. En dat terwijl doorgaans het gewone werk al meer dan een dagtaak is.

Bedrijfsopvolging

Eén van de belangrijkste momenten in het zakelijke leven van een ondernemer is een succesvolle bedrijfsopvolging of – beëindiging. Op dat moment incasseert de ondernemer ’the fruit of his labor’ en genomen risico’s. Opvallend genoeg blijken veel ondernemers in hun bedrijfsvoering nauwelijks aandacht te hebben voor de bedrijfsopvolging in de (verre) toekomst.

Niets is zo frustrerend als verwachting die niet tegemoet wordt gekomen, zoals een tegenvallende verkoopprijs.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het onderwerp bedrijfsoverdracht? De specialisten van Jonkers & De Jonge hebben hier zeer veel ervaring mee. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vraag te stellen!